Gk and current affairs question answer 9 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Question & Answer 9 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 09 Jun 2019


GK and Current Affairs Question & Answer 9 June 2019

Q1. Which of the following is related with “Shanta Kumar Committee”?

1. Inter-state relation

2. Financial inclusion

3. Food Corporation of India

4. ONGC

Answer:3

Q2. Which party has recently declared as a National party by election

commission?
1. India Democratic Party
2. National People Party
3. JDU
4. RLD
Answer:2
Q3. Which of the following beach has got Asia first “Blue Tag”?

1. Chandra bhaga Beach
2. Chiwla Beach
3. Bhogave Beach
4. Radha Nagar Beach
Answer:1
Q4. Researchers find unusual cereal based ring from..........

1. Neolithic era
2. Archaeological era
3. Bronze era
4. Non
Answer:3
Q5. Which country has recently started first Arctic Train service?

1. Norway
2. Finland
3. Britain
4. Russia

Answer:4
Q6. The word “Ai Da” is basically related with following option?

1. A Missiles
2. A Robot
3. A Comput Software
4. A Gene Technique
Answer:2
Q7. In first ............... to launch trading system with incentive for low pollution
industries?

1. Delhi
2. Haryana
3. Gujrat
4. Karnataka
Answer:3
Q8.Which rank has got by India in SDG Gender Index ?

1. 90
2. 95
3. 93
4. 99
Answer:2
Q9. Which Sanctuary around area has declared Eco-Sensitive?

1. Dibang Sanctuary
2. Nanda Devi Sanctuary
3. Panna Sanctuary
4. Asola Sanctuary
Answer:4
Q10. Who is America’s richest self made women of Indian origin?

1. Jayshree Ullal
2. Neerja Sethi
3. Neha Narkhede
4. Non

Answer:1