Gk and current affairs quiz 1 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 1 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 01 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 1 June 2019

Q1. Cauvery authority has recently ordered to Karnataka to release water to?

1. Tamil Nadu

2. Kerala

3. Pondicherry

4. Maharashtra

Answer:1

Q2. NSIC works under the following Ministry?

1. Ministry of Finance
2. Ministry of Corporate Affairs
3. Ministry of Commerce
4. Ministry of MSME
Answer:4
Q3. Who is the Chairman of NSIC?

1. Alka Nangia Arora
2. A.K Mittal
3. Ram Mohan Mishra
4. P. Udayakumar
Answer:3
Q4. Government has set up a tribunal for adjudicating ban on?

1. Lashkar-e-Taliba
2. Jaish-e-Mohammad
3. Hizbul Mujahideen
4. LTTE
Answer:4
Q5. The tribunal for adjudicating ban on LTTE will be work under the
leadership of?

1. Sangita Dhingra Sehgal
2. Indu Malhotra
3. D.Y Chandrachud
4. A.K Sikri

Answer:1
Q6. India has recently got the......... rank in IMD Competitiveness.

1. 40
2. 43
3. 45
4. 47
Answer:2
Q7. Which of the following are top in IMD World Competitiveness rank?

1. Singapore
2. Hong Kong
3. USA
4. Britain
Answer:1
Q8. India has elected to executive board of ?

1. International Monetary Fund
2. World Health Organization
3. UN Habitat Assembly
4. UN Security Council
Answer:3
Q9. Which city will be serve metro service of India made driverless train?

1. Pretoria
2. Sydney
3. Budapest
4. Dubai
Answer:2
Q10. Which of the following country has removed from currency monitoring
list of US?

1. India
2. Cambodia
3. North Korea
4. Pakistan

Answer:1