Gk and current affairs quiz 10 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 10 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 10 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 10 April 2019

Q1. The World Homeopathy Day is celebrates on?

1. 9 April

2. 10 April

3. 11 April

4. 12 April

Answer:2

Q2. Which of the following Engineering Institution has recently got first

rank under the NIRF 2019?
1. Indian Institute of Technology, Madras
2. Indian Institute of Technology, Delhi
3. Indian Institute of Technology, Bombay
4. Indian Institute of Technology, Kharagpur
Answer:1
Q3. Which of the following university has recently got first rank under the
NIRF 2019?

1. Jawaharlal Nehru University, New Delhi
2. Banaras Hindu University, Varanasi
3. University of Hyderabad, Hyderabad
4. Indian Institute of Science, Bengaluru
Answer:4
Q4. The government of........... released ‘Online Harms White Paper’ to
regulate online content?

1. USA
2. INDIA
3. UK
4. CHIN
Answer:3
Q5. Which of the following country is designating Iran’s elite military
force, the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), a terrorist
organisation?

1. Israel
2. Iraq

3. USA
4. Russia
Answer:3
Q6. The “ Battle of Kohima” is related with?

1. 1 st World War
2. 2 nd World War
3. India-Chin War
4. Non
Answer:2
Q7. The World Health Day is celebrates on?

1. 7 April
2. 10 December
3. 16 September
4. 17 October
Answer:1
Q8. Who was the founder of Homeopathy?

1. Williams Harvey’s
2. Howard Florey
3. Torsten Wiersel
4. Samuel Hahnemann
Answer:4
Q9. Recently a group of Jumping Spider Species has seen in following
state?

1. Kerala
2. Tamil Nadu
3. Andhra Pradesh
4. Karnataka
Answer: 1
Q10. Which of the following country is related with Tripoli?

1. Tunisia
2. Algeria
3. Mali
4. Libya

Answer:4