Gk and current affairs quiz 10 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 10 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 10 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 10 June 2019

Q1. Ministry of Corporate Affairs has signed a MoU with........... for more data security?

1. RBI

2. IRDA

3. NABARD

4. SEBI

Answer:4

Q2. Security and Exchange Board of India (SEBI) was established by?

1. 12, April 1952
2. 1 April 1956
3. 10 June 1955
4. 15 July 1951
Answer:1
Q3. Two day’s G-20 ministerial meeting was being held in?

1. Chin
2. India
3. Japan
4. Russia
Answer:3
Q4. Cricket World Cup 2019 is being held in?

1. New Zeeland
2. Australia
3. England
4. Ireland
Answer:3
Q5. Prime Minister Narendra Modi visited which country on his first foreign
trip?

1. Maldives
2. Bhutan
3. Nepal

4. Shri Lanka
Answer:1
Q6. The Shanghai Cooperation Organization (SCO) meeting 2019 will be held
at?

1. Chin
2. Kazakhstan
3. Turkmenistan
4. Kyrgyzstan
Answer:4
Q7. Which of the following state is effecting by internal violation recently?

1. West Bengal
2. Telangana
3. Maharashtra
4. Uttar Pradesh
Answer:1
Q8. Which committee is responsible to prepare National Education Policy 2019
draft?

1. Dr. K. Kasturirangan
2. N. Nilekani
3. Both 1 & 2
4. Neither 1&2
Answer:1
Q9. Which of the following is related with “Case-9”?

1. A Medicine
2. Gene Editing
3. Breed of Rice
4. New protein
Answer:2
Q10. Who is the minister of Minister of jal shakti?

1. Arvind Ganpat Sawant
2. Giriraj Singh

3. Gajendra Singh Shekhawat
4. Ramesh Pokhriyal Nishank
Answer:3