Gk and current affairs quiz 11 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 11 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 11 Feb 2019


GK and Current Affairs Quiz 11 February 2019

Q1. Multinational training exercise ‘CUTLASS EXPRESS – 19’ was held recently by?

1. U.S. Africa Command (AFRICOM)

2. U.S. Naval Forces Africa

3. Only 2

4. Both

Answer:4

Q2. Which aim are not related with CUTLASS EXPRESS – 19’?

1. Improve law enforcement capacity
2. Build up war capabilities
3. Promote regional security
4. Progress inter-operability between armed forces
Answer:2
Q3. The Competition Commission of India was firstly established in?

1. 14 September 2000
2. 14 October 2003
3. 14 January 2002
4. 14 April 2001
Answer:2
Q4.The headquarter of Convention on the Conservation of Migratory
Species of Wild Animals are located in?

1. Germany
2. Singapore
3. Sudan
4. Greenland
Answer:1
Q5. The Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild
Animals was formed in?

1. 1976
2. 1968
3. 1983
4. 1980

Answer:3
Q6. The National Deworming Day 2019 was celebrate in?

1. 8 February
2. 9 February
3. 7 February
4. 10 February
Answer:4
Q7. Who is the highest statutory decision-making body on technical
matters related to drugs in the country?

1. CDSCO
2. DTAB
3. Only 1
4. Only 2
Answer:4
Q8. Which of following provisions are not highlight in Constitution (125th
Amendment) Bill?

1. Elected village municipal councils
2. Ensuring democracy at the grassroots level
3. Finance Commission will be mandated to recommend devolution
of financial resources to them.
4. The Autonomous Council will not depend on grants from Central
Ministries
Answer:4
Q9. Which state is not comes under the Sixth Schedule of the
Constitution deals with the administration in Tribals areas?

1. Manipur
2. Meghalaya
3. Tripura
4. Mizoram
Answer:1
Q10. The words “Generalised System of Preferences (GSP)”is also
related with?

1. Russia

2. USA
3. UAE
4. India
Answer:2