Gk and current affairs quiz 11 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 11 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 11 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 11 March 2019

Q1. The National Women Livelihood Meet has recently held at ?

1. Amethi

2. New Delhi

3. Varanasi

4. Ghaziabad

Answer: 3

Q2. Which of the following has recently appointed as Finance

Secretary?
1. Subhash Chandra Garg
2. Preeti Sudan
3. Sanjay Mitra
4. Rajiv Kumar
Answer:1
Q3. The government has approved establishment of two new benches of
National Company Law Tribunal (NCLT) one Andhra Pradesh and
second at?

1. Telangana
2. Madhya Pradesh
3. Bihar
4. Tamil Nadu
Answer: 2
Q4. The government of India and Asian Development Bank (ADB) has
signed $ 26 million loan agreement to provide Financial support to
drainage development for ?

1. Manipur
2. Sikkim
3. Nagaland
4. Assam
Answer:4
Q5. Which of the following has recently launched Cooling Action Plan ?

1. India
2. Bhutan

3. Shri Lanka
4. Switzerland
Answer: 1
Q6. The word “ DRIP” are also related with?

1. River
2. Ponds
3. Dam
4. Canal
Answer:3
Q7. Which of the following are related with “ Ayodhya Case” ?

1. S.A Bobde
2. Indra Banerjee
3. A.K Sikri
4. F.M Kallifulla
Answer:4
Q8. The Civil Enclave has recently Inaugurated by PM Modi at?

1. Bikaner
2. Hisar
3. Ghaziabad
4. Jalandhar
Answer:3
Q9. Which of the following are the writer of “ Indian Fiscal Federalism”
titled book?

1. Y.V Reddy
2. G.R Reddy
3. C. Rangrajan
4. Non
Answer:1
Q10. Pandit Deen Dayal Upadhyay archeological institute has
Inaugurated at?

1. Varanasi
2. Greater Noida
3. Gurugram

4. Haridwar
Answer:2