Gk and current affairs quiz 11 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 11 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 11 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 11 May 2019

Q1. World Customs Organisation (WCO) meeting is being held in?

1. Kochi

2. Mumbai

3. Vishakhapatnam

4. Bhuvaneshvar

Answer:1

Q2. World Customs Organisation (WCO) was established in....... as the Customs

Co-operation Council (CCC)?
1. 1951
2. 1952
3. 1953
4. 1954
Answer:2
Q3. MODIS or (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) is related
with?

1. JAXA
2. NASA
3. ISRO
4. SpaceX
Answer:2
Q4. Which institution are responsible for Sand and Sustainability report?

1. UNESCO
2. WHO
3. UNEP
4. UNO
Answer:3
Q5. Which country has recently reported the first ever case of the Monkeypox
Virus?

1. India
2. Indonesia

3. Singapore
4. Philippines
Answer:3
Q6. Who is appointed as the Member of the Commonwealth Secretariat
Arbitral Tribunal of London?

1. Justice M.B Shah
2. Justice Brijesh Kumar
3. Justice Arun Kumar
4. Justice KS Radhakrishnan
Answer:4
Q7. The word “Collegium” is related with?

1. Judiciary
2. Defence
3. Environment
4. Finance
Answer:1
Q8. IN Ships Kolkata and Shakti recently carried out Group Sail with naval ships
of?

1. Japan
2. Philippines
3. USA
4. All
Answer:4
Q9. Kalasa-Banduri rivers are related with?

1. Godavari
2. Krishna
3. Kaveri
4. Mahadayi
Answer:4
Q10. Amul will be sponsored of ............ in World Cup 2019?

1. India

2. Afghanistan
3. Australia
4. Bangladesh
Answer:2