Gk and current affairs quiz 12 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 12 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 12 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 12 April 2019

Q1. Which of the following is related with Jallianwala Bagh massacre?

1. 11 April 1919

2. 12 April 1919

3. 13 April 1919

4. 14 April 1919

Answer:3

Q2. Which of the following has banned the release of any biopic,

including a film on Prime Minister Narendra Modi?
1. Karnataka Government
2. Election Commission
3. Andhra Pradesh Government
4. CBFC
Answer:2
Q3. The new rules has announced by.......... to introduce electronic
information exchange between ships and ports for national
governments?

1. IMO
2. MEA
3. CBDT
4. MHA
Answer:1
Q4. The headquarter of International Finance Corporation (IFC) is
located at?

1. Washington DC
2. Berlin
3. Stockholm
4. Geneva
Answer:1
Q5. The killer germ, a fungus called Candida auris, has showed up in
countries?

1. Australia
2. Japan

3. Venezuela
4. All
Answer:4
Q6. Which of the following company has received ISO: 22000
certificate?

1. Farm link
2. Wise Organic
3. Distinct Horizon
4. Non
Answer:1
Q7. Which of the following Railway Station first to get ISO certification in
India?

1. Agaratala
2. Guwahati
3. Mumbai
4. Kolkata
Answer:2
Q8. Gyalzen Peak is located at the following place in world?

1. South Korea
2. USA
3. Nepal
4. Chin
Answer:3
Q9. Google has started first Drone Delivery service in ?

1. USA
2. France
3. Germany
4. Australia
Answer:4
Q10. Which county has becomes You Tube largest and fastest growing
market?

1. Chin
2. India

3. Japan
4. USA
Answer:2