Gk and current affairs quiz 13 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 13 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 13 Feb 2019


GK and Current Affairs Quiz 13 February 2019

Q1. Vat Cau is the main draw of a three-day annual festival related with?

1. Japan

2. Vietnam

3. Chin

4. North Korea

Answer:2

Q2. Which of following has included Hindi as the third official language

used in its courts?
1. Doha
2. Singapore
3. Abu-Dhabi
4. Saudi-Arabia
Answer:3
Q3. ‘DD Arunprabha’, It is a dedicated 24×7 Satellite channel for?

1. Arunachal Pradesh
2. Andaman Nicobar
3. Maharashtra
4. Assam
Answer:1
Q4. It is the ............. satellite channel operated by Doordarshan?

1. 27 th
2. 26 th
3. 25 th
4. 24 th
Answer:4
Q5. The permanent campus of Film and Television Institute will come up
at?

1. Bihar
2. Arunachal Pradesh
3. Chhattisgarh
4. Mizoram
Answer:2

Q6. The Helicopter-launched anti-tank missile has recently successfully
test fired in Chandipur in Balasore?

1. Amogha-1
2. Ashwin Ballistic Missile
3. Helina
4. Nag
Answer:3
Q7. Which of the following are the types of marine pollution?

1. Eutrophication
2. Acidification
3. Toxins
4. All
Answer:4
Q8. The GiveItUp’ campaign are also related with?

1. LPG
2. Swachh Bharat Mission
3. Beti Bachao Beti Padhao
4. Green Good Deeds
Answer:1
Q9. The Defence Innovation Organisation set up two Defence Innovation
Hubs (DIHs) in?

1. Coimbatore
2. Nashik
3. Only 1
4. Both 1& 2
Answer:4
Q10. The Scheduled Tribes (STs) and Other Traditional Forest Dwellers
(OTFDs) (Recognition of Forest Rights) Act, was established in?

1. 2003
2. 2004
3. 2005
4. 2006
Answer:4