Gk and current affairs quiz 13 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 13 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 13 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 13 March 2019

Q1. Who is responsible for Model Code of Conduct(MCC)?

1. Election Commission

2. SC & ST Commission

3. Parliament

4. Prime Minister

Answer:1

Q2. A species of wood snake that wasn’t seen for 140 years has

resurfaced in?
1. Periyar Tiger Reserve
2. Meghamalai Wildlife Sanctuary
3. Only 1
4. Both 1 & 2
Answer:4
Q3. The Meghamalai Wildlife Sanctuary is also located in?

1. Tamil Nadu
2. Kerala
3. Karnataka
4. Odisha
Answer:2
Q4. World Wide Web (WWW) was firstly introduced by Tim Berners Lee
in?

1. 1989
2. 1990
3. 1991
4. 1992
Answer:1
Q5. Which of the following is correct option which related with “ Pinaka”?

1. A New Medical Therapy
2. A Health Application
3. A Rocket System
4. A Government Scheme
Answer: 3

Q6. Which of the following has recently related with ASTROSAT?
1. JAXA
2. ESA
3. NASA
4. ISRO
Answer:4
Q7. The Indian multi-wavelength space observatory AstroSat, launched
in September?

1. 2011
2. 2017
3. 2013
4. 2015
Answer:4
Q8. The headquarter of World Gold Council (WGC) are located at?

1. Sweden
2. Washington DC
3. United Kingdom
4. Brussels
Answer:3
Q9. The Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) are
related with?

1. A institute dedicated to research into Conflict
2. An Organization to analyse archaeological survey
3. Both 1 & 2
4. Neither 1 & 2
Answer:1
Q10. India has decided to extend its National Knowledge Network (NKN)
to?

1. Bhutan
2. Bangladesh
3. Nepal
4. Maldives
Answer:2