Gk and current affairs quiz 13 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 13 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 13 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 13 May 2019

Q1. G Rohini commission is related with?

1. Schedule Caste (SC)

2. Schedule Tribe (ST)

3. Other Backward Class (OBC)

4. Minority

Answer:3

Q2. The maximum judges can be appointed in Supreme Court?

1. 26
2. 29
3. 31
4. 32
Answer:3
Q3. Blue roti and purple models is related with?

1. Variety of Wheat
2. Variety of Rice
3. Variety of Cow
4. Crop Vaccine
Answer:1
Q4. The 5 th Global Road Safety Week has been celebrated by the following
institution?

1. IMF
2. WB
3. WHO
4. UNO
Answer:4
Q5. India’s first UPI Bahi Khata for merchants has recently launched by?

1. Paytm
2. Google pay
3. BHIM app
4. Bharatpe

Answer:4
Q6. Who is declared new brand ambassador of Walkroo?

1. Shahrukh Khan
2. Priyanka Chopra
3. Rajkumar Rao
4. Amir Khan
Answer:4
Q7. Y.V Deveshwar was related with following company?

1. IFFCO
2. ITC
3. ONGC
4. GAIL
Answer: 2
Q8. India has recently received first Apache Guardian Attack Helicopter from?

1. France
2. Israel
3. USA
4. Russia
Answer:3
Q9. Who is appointed as a chairman of IFFCO?

1. Amrit Kaushal
2. Rahul Rao
3. Dileep Sanghani
4. Balvinder Singh Nakai
Answer: 4
Q10. Which of the following was not participate in navy joins exercise in South
Chin Sea?

1. Chin
2. Japan
3. Philippines
4. US

Answer:1