Gk and current affairs quiz 14 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 14 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 14 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 14 April 2019

Q1. The International Day of Human Space Flight was observed across the world on?

1. 13 April

2. 12 April

3. 11 April

4. 10 April

Answer:2

Q2. SpaceX launches its first commercial flight with Falcon Heavy by placing a

satellite of ?
1. Saudi Arabia
2. UAE
3. Qatar
4. Egypt
Answer:1
Q3. Saudi Arabian telecommunication satellite (Launched by SpaceX) is
operated by?

1. Arab moon
2. Arabsat
3. Only 1
4. Both 1&2
Answer:2
Q4. The Chandaka-Dampara Wildlife Sanctuary is also located at?

1. Bihar
2. Telangana
3. Odisha
4. Tamil Nadu
Answer:4
Q5. The Air delivery service developer ‘Wing’, owned company of ?

1. Apple
2. Microsoft

3. Google
4. Amazon
Answer:3
Q6. Which of the following are related with multi-billion dollar East Coast Rail
Link (ECRL)?

1. India-Vietnam
2. Chin-Malaysia
3. India-Japan
4. India-Philippines
Answer:2
Q7. US lawmakers introduce new legislation to strengthen US-India strategic
partnership?

1. H R 2123
2. H R 2125
3. H R 2127
4. H R 2129
Answer:1
Q8. The highest civilian award – the “Order of the Holy Apostle Andrew the
First,” is related with?

1. Russia
2. Japan
3. Australia
4. UK
Answer:1
Q9. Which Indian will be awarded by Order of the Holy Apostle Andrew the
First,”?

1. Ramnath Kovind
2. Sushma Swaraj
3. Arun Jaitely
4. Narendra Modi
Answer:4

Q10. Who will be the Guest of Honour country at the 2019 Abu Dhabi
International Book Fair (ADIBF)?

1. USA
2. India
3. Saudi-Arabia
4. Israel
Answer:2