Gk and current affairs quiz 15 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 15 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 15 Feb 2019


GK and Current Affairs Quiz 15 February 2019

Q1. The researchers has find a new species of..........Named Crying Keelback in Arunachal Pradesh?

1. Butterfly

2. Snake

3. Fish

4. Insect

Answer:2

Q2. The Mohar reservoir project are related with?

1. Bihar
2. Assam
3. Chhattisgarh
4. Madhya Pradesh
Answer:3
Q3. Which of following river will be the main place of Mohar reservoir
project?

1. Jonk
2. Sondur
3. Dalekasa
4. Shivnath
Answer:3
Q4. The government of .........Has launched 1 st Mega Aqua Food Park in
India at?

1. Goa
2. Odisha
3. West Bengal
4. Andhra Pradesh
Answer:4
Q5. Which of the following name of 1 st Mega Aqua food Park in Andhra
Pradesh?

1. Godavari
2. Bhimavaram Mandal
3. Laxmi

4. Non of these
Answer:1
Q6. The Van Dhan Vikas Kendras initiative are basically related with?

1. Tribals Gatherers
2. SC Gatherers
3. Hill Region people
4. Desert livelihood
Answer:1
Q7. The government has decided to extend the coverage of Minimum
Support Price (MSP) for minor forest produce (MFP) ?

1. 30%
2. 40%
3. 50%
4. 60%
Answer:2
Q8. Which of the following option are correct under the Operation Sagar
Rani?

1. Disaster Rescue
2. Bann Fish
3. Save the Wetlands Animals
4. Protect the Whale
Answer:2
Q9. Which of the following university was established in 1875?

1. AMU
2. BHU
3. IIT Roorkee
4. Gurukul Kangri
Answer:1
Q10. The Swachh Shakti Programme was launched in?

1. 2014
2. 2015
3. 2016
4. 2017

Answer:4