Gk and current affairs quiz 15 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 15 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 15 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 15 May 2019

Q1. The ABHYAS – High-speed Expendable Aerial Target (HEAT) is related with?

1. DRDO

2. ISRO

3. Both 1 &2

4. Neither 1 & 2

Answer:1

Q2. Asiatic lions comes under the following category of IUCN?

1. Vulnerable
2. Endangered
3. Extinct
4. Rare
Answer:2
Q3. Which institute has announced Venture capital fund for rural agricultural
start-ups is related?

1. World Bank (WB)
2. Asian Development Bank (ADB)
3. NABARD
4. SBI
Answer:3
Q4. NABARD was established in?

1. 1979
2. 1980
3. 1981
4. 1982
Answer:4
Q5. Which of the following state is recently in headlines for Herbivore Census?

1. Gujrat
2. Madhya Pradesh
3. Karnataka
4. Uttrakhand

Answer:1
Q6. The Home Ministry has cancelled the FCRA licence of?

1. Sewa Bharat Trust
2. Greenpeace
3. Infosys Foundation
4. Aditya Group
Answer:3
Q7. The Foreign Contribution (Regulation) Act (FCRA) was established in?

1. 2009
2. 2010
3. 2011
4. 2012
Answer:2
Q8. Which of the following is related with ASEAN Defence Ministers’ Meeting
(ADMM)-Plus maritime exercise?

1. India
2. Philippines
3. Japan
4. Singapore
Answer:4
Q9. Strait of Hormuz is a waterway separates?

1. Iran and Pakistan
2. Iran and UAE
3. Iran and Kuwait
4. Iran and Oman
Answer:4
Q10. The “Thrissur Pooram” festival is related with the following state?

1. Assam
2. Tamil Nadu
3. Kerala
4. Mizoram

Answer:3