Gk and current affairs quiz 16 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 16 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 16 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 16 April 2019

Q1. Which of the following harvest festivals being celebrated in West Bengal?

1. Vishu

2. Rongali Bihu

3. Naba Barsha

4. Puthandu Pirappu

Answer:3

Q2. 4th Resilient Cities Asia-Pacific (RCAP) Congress 2019 was recently

organized in?
1. Delhi
2. Mumbi
3. Kanpur
4. Noida
Answer:1
Q3. The ASTEROID-SMASHING MISSION is related with following option?

1. NASA
2. SpaceX
3. Only 2
4. Both 1 & 2
Answer:4
Q4. Which of the following participants are related with Unified Payments
Interface (UPI)?

1. Payee PSP.
2. Remitter Bank.
3. Beneficiary Bank.
4. All
Answer:4
Q5. Who is the winner of Man’s Paris Marathon 2019?

1. Gelete Burka
2. Abrha Milaw
3. Julian Kaisoli

4. Non
Answer: 2
Q6. Which of the following company has launched “My Circle” application?

1. Reliance
2. Bharti Airtel
3. Google
4. Ministry of Women and Child Development
Answer: 2
Q7. Who is honoured during the 4 th A.P.J Abdul Kalam innovation Conclave by
lifetime achievement award 2019?

1. Dr. G Satish Reddy
2. Dr. Anil Kaul
3. Dr. A K Singh
4. Non
Answer:3
Q8. Which of the following has won UNESCO/ Guillermo Vani Press Freedom
Prize 2019?

1. Wa Lone
2. Kyaw Soe Oo
3. Only 2
4. Both 1 & 2
Answer:4
Q9. The World Press Freedom Day also celebrate on?

1. 3 May
2. 4 May
3. 5 May
4. 6 May
Answer:3
Q10. Which of the following has been honoured by “ Sarasvati Samman” 2018?

1. Manoj Das
2. K Siva Reddy

3. Padma Sachdeva
4. Sitanshu yasashchandra
Answer:2