Gk and current affairs quiz 16 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 16 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 16 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 16 June 2019

Q1. The Intersessional meeting of Kimberley Process (KP) is being held in?

1. Mumbai

2. New Delhi

3. Bangalore

4. Pune

Answer:1

Q2. Global Peace Index 2019 is released by the following institution?

1. Green Peace
2. UNDP
3. Institute for Economics & Peace
4. SIPRI
Answer:3
Q3. India has recently got which rank in Global Peace Index 2019?

1. 141
2. 72
3. 76
4. 153
Answer:1
Q4. .............. is now the least peaceful country in the world.

1. Syria
2. Yemen
3. South Sudan
4. Afghanistan
Answer:4
Q5. 16th Asia Media Summit 2019 was organised in?

1. Laos
2. Cambodia
3. Thailand
4. India
Answer:2

Q6. Which of the following are organizer of Asia Media Summit 2019?
1. UNESCO
2. FAO
3. AIBD
4. UN
Answer:3
Q7. Which option is correct in terms of “Spitzer space telescope”?

1. NASA
2. ISRO
3. JAXA
4. Roscosmos
Answer:1
Q8. Who is the winner of Bal Sahitya Puraskaar 2019?

1. Vijay Sharma
2. Naji Munauwar
3. Sanjay Chaubey
4. All of above
Answer:4
Q9. Which of the following has recently awarded by BBC World Service Global
Champion Award?

1. NDTV
2. Art of Living
3. Akshaya- Patra
4. National Academy of Art
Answer:3
Q10. RADARSAT Constellation Mission (RCM) was launched successfully into
space by?

1. Tesla
2. Space X
3. NASA
4. ESA

Answer:2