Gk and current affairs quiz 17 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 17 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 17 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 17 March 2019

Q1. Which of the following are related with National Supercomputing Mission (NSM)?

1. IIT Delhi

2. IIT Madras

3. IIT Kharagpur

4. IIT Kanpur

Answer:3

Q2. Recently RBI categories some banks as Systemically Important

Banks?
1. IDBI
2. HDFC
3. AXIS
4. BOI
Answer:2
Q3. Which country has announced to create a new Specialised Infantry
Battalion by recruiting more than 800 Nepalese Gurkha servicepersons
this year?

1. Ireland
2. Britain
3. Iceland
4. Non
Answer:2
Q4. Which priority are not come under the Pradhan Mantri Khanij
Khestra Kalyan Yojana (PMKKKY) guidelines?

1. Drinking water
2. Health
3. Women and child welfare
4. Environment Conservation
Answer:4
Q5. Which of the following Nation has recently effected by the “Bomb
cyclone”?

1. USA

2. India
3. Russia
4. France
Answer:1
Q6. Terrorist attack have occurred recently in which European country?

1. Germany
2. France
3. Poland
4. Italy
Answer 2
Q7. The Financial Stability and Development Council (FSDC) was
recently chaired by?

1. Secretary of Finance
2. Secretary of Home Ministry
3. Union Finance Minister
4. Home Minister
Answer:3
Q8. The Financial Stability and Development Council (FSDC) was
constituted in?

1. 2010
2. 2011
3. 2012
4. 2013
Answer:1
Q9. In first time which state has started otter census?

1. Uttrakhand
2. Madhya Pradesh
3. Uttar Pradesh
4. Arunachal Pradesh
Answer:3
Q10. The word “ Grey Hypocolius” are related with?

1. A Mammal
2. A Reptile

3. A Amphibians
4. A Chordates
Answer: 4