Gk and current affairs quiz 17 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 17 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 17 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 17 May 2019

Q1. The CEO of National Testing Agency (NTA) is appointed by?

1. President

2. Prime Minister

3. CJI

4. Government

Answer:4

Q2. The Economic Censuses was firstly launched in ............ as a plan scheme.

1. 1975
2. 1976
3. 1977
4. 1978
Answer:2
Q3. NASA’s next mission to the Moon will be called?

1. Artemis
2. Helena
3. Apollo 5
4. Matrix -1
Answer:1
Q4. The Services Trade Restrictiveness Index (STRI) 2018 was launched by?

1. CSO
2. IFC
3. OECD
4. MoF
Answer:3
Q5. The “Payment Systems Vision 2021” is related with?

1. RBI
2. SBI
3. PNB
4. BOB
Answer:1

Q6. The “Online Extremism Summit” was held in?
1. New Delhi
2. New York
3. Paris
4. Jakarta
Answer:3
Q7. Which of the following is not related with global initiative to combat online
extremism?

1. Canada
2. India
3. Australia
4. New Zealand
Answer:3
Q8. National Mission for Clean Ganga has signed MoU for Plantation of 10,000
Rudraksh Trees in?

1. Jammu & Kashmir
2. Uttrakhand
3. Himachal Pradesh
4. Sikkim
Answer:2
Q9. National Mission for Clean Ganga with ........... Jointly Plantation of 10,000
Rudraksh Trees in Uttrakhand.

1. Birla Foundation
2. Infosys Foundation
3. Bill Gates Foundation
4. HCL Foundation
Answer:4
Q10. India for the first time will host the ‘Army scouts masters competition’ in?

1. Jabalpur
2. Ambala
3. Jaisalmer
4. Pathankot

Answer:3