Gk and current affairs quiz 18 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 18 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 18 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 18 April 2019

Q1. The sub sonic cruise missile “ Nirbhay” has successfully tested from?

1. Odisha

2. Andhra Pradesh

3. Rajasthan

4. Jammu & Kasmir

Answer:1

Q2. Who is the mainly develops of sub sonic cruise missile “ Nirbhay”?

1. DRDO
2. ISRO
3. ADE
4. Reliance defence
Answer:3
Q3. Who is the winner of Singapore Open 2019 Man’s single category?

1. TZU Ying
2. Tazomi Okuhara
3. Taie Julian
4. Anthony
Answer: 1
Q4. South Florida Sun Sentinels won the Pulitzer prize in which category?

1. Literature
2. Editorial Wiring
3. National reporting
4. Public service
Answer:4
Q5. Who is the winner of Dutch international badminton championship?
1
. Sai Praneet
2. Harsheel Dani
3. Kidambhi Shreenath
4. Non
Answer:2.

Q6. The first Indian water park has Inaugurated at?
1. Mathura
2. Delhi
3. Darjeeling
4. Gurugram
Answer:4
Q7. Who is the builder of World biggest airplane?
1
. Israel
2. Chin
3. France
4. America
Answer:4
Q8. What is the name of world biggest airplane is ?

1. Marcus
2. RoC
3. Boeing 34
4. Park RoC
Answer:2
Q9. Which of the following has appointed FIH health and safety Committee
chairperson?

1. Vikram Nath
2. Vikramjit Sahani
3. V.K Nayak
4. Vipin Aanand
Answer: 3
Q10. In which county a baby born with DNA from three people borne in..........
by IVF technic?

1. Greece
2. Italy
3. Chin
4. US

Answers:1