Gk and current affairs quiz 18 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 18 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 18 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 18 June 2019

Q1. Upcoming “ Kargil Vijay Diwas “ will be celebrate on which place?

1. Dras & New Delhi

2. Only New Delhi

3. Only Dras

4. Kargil & New Delhi

Answer:1

Q2. Which of the following institution has recently launched World Investment

Report?
1. World Bank (WB)
2. International Monetary Fund (IMF)
3. UNCTAD
4. World Trade Organization (WTO)
Answer:3
Q3. United Nations Conference on Trade and Development was established
in?

1. 1964
2. 1965
3. 1975
4. 1976
Answer:1
Q4. Which country are topped in Global Peace Index 2019?

1. Green Land
2. Iceland
3. Denmark
4. Sweden
Answer:2
Q5. India has recently inaugurated Jointly Business Forum with the following
Country?

1. Kyrgyzstan
2. Kazakhstan

3. Ukraine
4. Azerbaijan
Answer:1
Q6. World Elder Abuse Awareness Day is celebrate on ?

1. 12 June
2. 13 June
3. 14 June
4. 15 June
Answer:4
Q7. World Day to Combat Desertification and Drought is observed on?

1. 16 June
2. 17 June
3. 18 June
4. 19 June
Answer:2
Q8. Which of the following are not Main reasons that cause desertification in
India?

1. Vegetation Degradation
2. Salinity
3. Rain
4. Water Erosion
Answer:3
Q9. The word “dead zones” in headlines recently, where it is located ?

1. Gulf of Mannar
2. Gulf of Mexico
3. Gulf of Oman
4. Non of above
Answer:2
Q10. Which article of the constitution will be change, If the all political parties
accept the formula of “ One Nation One Election”?

1. Article 83

2. Article 172
3. Article 356
4. All of above
Answer:4