Gk and current affairs quiz 19 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 19 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 19 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 19 March 2019

Q1. The fourth United Nation Environment Assembly (UNEA) was held in?

1. Nairobi

2. Uganda

3. Egypt

4. Tanzania

Answer:1

Q2. The United Nations Environment Assembly was established in?

1. March 2015
2. June 2012
3. August 2013
4. January 2014
Answer:2
Q3. Which of the following county will come under the India’s country-by-
country (CbC) reports?

1. Switzerland
2. Russia
3. Vietnam
4. USA
Answer:4
Q4. Who was the most famous disciples of Ramkrishna Paramhans
Mission?

1. Ramkrishna
2. Swami Vivekanand
3. Swami Dayanand Saraswati
4. Raja Ram Mohan Rai
Answer:2
Q5. The Kaladan project are located at?

1. India-Bangladesh Border
2. India-Nepal Border
3. India-Myanmar Border
4. India-Shri Lanka Border

Answer:3
Q6. Which of the following bank has launched the YONO Cash service
for its customers?

1. BOB
2. SBI
3. PNB
4. BOI
Answer:2
Q7. The Navy is set to induct the second Scorpene
submarine..............by early May?

1. Kalvari
2. Arihant
3. Khanderi
4. Karanj
Answer:3
Q8. Which of the following army will involving in Theatre Level
Readiness and Operational Exercise (TROPEX) exercise?

1. Indian Army
2. Indian Navy
3. Indian Airforce
4. All
Answer:4
Q9. The first submarine of the class Kalvari joined service in
December?

1. 2017
2. 2018
3. 2019
4. 2016
Answer:1
Q10. Which of the following feature are related with YONO Cash
service?

1. No transaction Charge
2. Free Insurance

3. No Debit/ Credit card use
4. All
Answer:3