Gk and current affairs quiz 2 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 2 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 02 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 2 April 2019

Q1. Election Commission of India has reached out to over......Community Radio stations from across the country to educate and inform voters?

1. 100

2. 125

3. 150

4. 175

Answer:3

Q2. Which of the following have called for an early finalisation of

Comprehensive Convention on International Terrorism (CCIT)?
1. India-Bolivia
2. India-Ukraine
3. India-Spain
4. India-France
Answer:1
Q3. The draft on Comprehensive Convention on International Terrorism
was proposed by India in?

1. 1967
2. 1979
3. 1996
4. 2000
Answer:3
Q4. Which of the following has recently joined the International Solar
Alliance by signing the framework agreement on International Solar
Alliance?

1. Namibia
2. Bolivia
3. UAE
4. New Zeeland
Answer:2
Q5. The word “ Generalized System of Preferences (GSP)” is mainly
related with?

1. US
2. UK
3. Russia
4. EU
Answer:1
Q6. The Environment Pollution Control Authority (EPCA) comes out the
parking management plan for ?

1. Mumbai
2. Delhi
3. Bangalore
4. Chennai
Answer:2
Q7. The word “ Toluene” is closely related with the following option?

1. E-Waste
2. Medical Waste
3. Organic Waste
4. Petrochemical Waste
Answer:4
Q8. Which of the following has recently appointed as the Ethics Office of
BCCI?

1. M.M Kumar
2. Adarsh Goyal
3. D.K Jain
4. A.K Trivedi
Answer:3
Q9. Who is the winner of ATP Miami Open Title under men single
category?

1. Roger Federer
2. John Isner
3. Kevin Anderson
4. Radu Albot
Answer:1
Q10. Who is the winner of 28 th edition of Azlan Shah Cup?

1. Malaysia
2. India
3. Canada
4. South Korea
Answer:4