Gk and current affairs quiz 2 july 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 2 July 2019

By Sandeep Nagyaan · 02 Jul 2019


GK and Current Affairs Quiz 2 July 2019

Q1. The Indian Coast Guard Recruitment Center will be established in?

1. Haryana

2. West Bengal

3. Tamil Nadu

4. Uttrakhand

Answer: 4

Q2. The Drone Application Research Center has established in?

1. Dehradun
2. Raipur
3. Gurugram
4. Noida
Answer: 1
Q3. Jal Shakti Campaign has recently launched in?

1. New Delhi
2. Mumbai
3. Dehradun
4. Jaipur
Answer: 1
Q4. Which of the following is the first civil servant to climb Mount Dennali
peak of USA?

1. Aparna Kumar
2. Deepali Raj
3. Asmita Rajwar
4. Deepa Kushwaha
Answer: 1
Q5. Who has been elected as President of FIEO?

1. Narindra Batra
2. Ganesh Kumar Gupta
3. Sharad Kumar Saraf
4. Arvind Kumar

Answer: 3
Q6. The FIEO was established in?

1. 1964
2. 1965
3. 1966
4. 1967
Answer: 2
Q7. Which institution has signed a $ 250 million loan agreement letter for the
First Resilient Kerala Program
?
1. IMF
2. WHO
3. RBI
4. World Bank
Answer: 4
Q8. Which states have recently announced the annual financial support of `5
lakh to democracy fighters or their spouses?

1. Uttrakhand
2. Rajasthan
3. Uttar Pradesh
4. Haryana
Answer: 4
Q9. Which institution has recently allowed (ARCs) to purchase financial assets
from other ARCs?

1. SEBI
2. RBI
3. IRDA
4. NABARD
Answer: 2
Q10. Which of the following is hosting an ISA first security exercise ISALEX 19?

1. New Delhi
2. Kuwait

3. Abu Dhabi
4. Riyadh
Answer: 3