Gk and current affairs quiz 2 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 2 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 02 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 2 May 2019

Q1. Which of the following Ministry has recently established a committee for National Clean Air Programme?

1. Ministry of Earth Science

2. Home Ministry

3. Union Environment Ministry

4. All

Answer:3

Q2. The National Clean Air Programme (NCAP) was established in?

1. March 2016
2. August 2017
3. May 2018
4. January 2019
Answer:4
Q3. The Government of India has increased the import duty on wheat 30% to ?

1. 40%
2. 42%
3. 45%
4. 50%
Answer:1
Q4. The species of Isahd Mango are related with?

1. Ratnagiri (Maharashtra)
2. Ankola (Karnataka)
3. Gir (Gujarat)
4. Masiha bad (UP)
Answer:2
Q5. Which of the following country has recently launched “Clean Up
Campaign” for Mount Everest?

1. India
2. Chin
3. Nepal

4. Bhutan
Answer:3
Q6. Who is the winner of Footballer of the Year of Football Writer Association?

1. Cristiano Ronaldo
2. Lionel Messi
3. Neymar
4. Raheem Sterling
Answer:4
Q7. The Football Writer’s Association was firstly established in?

1. 1958
2. 1964
3. 1947
4. 1952
Answer:3
Q8. India are making plan to buy Spike-LR Anti-Tank Missile from?

1. America
2. Russia
3. France
4. Israel
Answer:4
Q9. Igla-S Very short range air defence system(VSHORAD) is related with?

1. Russia
2. France
3. Japan
4. US
Answer:1
Q10. The Afghan Grand Assembly is being Inaugurated in?

1. Kabul
2. Kandahar
3. Balkh
4. Herat

Answer:1