Gk and current affairs quiz 20 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 20 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 20 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 20 April 2019

Q1. The Indian peacekeepers have received medals of honour for their dedicated service and sacrifice in?

1. Syria

2. Sudan

3. Libya

4. Iraq

Answer:2

Q2. The UN Peacekeeping is guided by following basic principle?

1. Consent of the parties.
2. Impartiality
3. Non-use of force
4. All
Answer:4
Q3. The World Haemophilia Day are also celebrate on?

1. 16 April
2. 17 April
3. 18 April
4. 20 April
Answer:2
Q4. Which of the following option are related with Arjun Maini?

1. Car Racing
2. Table Tennis
3. Shooting
4. Badminton
Answer:1
Q5. Who is selected for the Goodwill Ambassador of team India at Street Child
Cricket World Cup?

1. Mitali Raj
2. Harmanpreet Kaur
3. Jhulan Goswami

4. Smriti Mandhana
Answer:1
Q6. Which of the following are not related with TIMEs list of 100 most
influential people?

1. Menka Guruswami
2. Arundhati Katjoo
3. Mukesh Ambani
4. Narendra Modi
Answer:4
Q7. Recently Reliance has sold six very largest ethane carriers to?

1. USA firm
2. Russia firm
3. Japan firm
4. Australia firm
Answer: 3
Q8. The Robert Mueller Report are related with?

1. President of Chin
2. President of America
3. Prime minister of Britain
4. President of Russia
Answer:2
Q9. Which of the following country researchers begin CRISPER gene editing
trials on human?

1. Chin
2. Japan
3. US
4. South Korea
Answer:3
Q10. Which country will be the Host of G-20 summit in 2020?

1. UAE
2. Saudi Arabia

3. India
4. Nepal
Answer:2