Gk and current affairs quiz 20 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 20 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 20 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 20 June 2019

Q1. Which of the following will be co-hosting 12th Capacity Building workshop with Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia (ReCAAP)?

1. Indian Navy

2. Indian Coast Guards

3. Only 1

4. Both 1&2

Answer:2

Q2. How many members countries are comes under the (ReCAAP)?

1. 20
2. 21
3. 22
4. 23
Answer:1
Q3. According to 2019 Yearbook of the Stockholm International Peace
Research Institute (SIPRI) the Worldwide total of nuclear warheads has?

1. Increased since 2018
2. Decreased since 2018
3. Non change since 2018
4. Highly Increase since 2018
Answer:2
Q4. Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) established in?

1. 1964
2. 1965
3. 1966
4. 1967
Answer:3
Q5. Which of the following institution has recently launched “ AWaRe” online
tool?

1. WTO

2. UNESCO
3. UNDP
4. WHO
Answer:4
Q6. Asian Forum for Human Rights and Development (FORUM-ASIA)
established in?

1. 1990
2. 1991
3. 1992
4. 1993
Answer:2
Q7. Which of the following are not members Organization of Asian Forum for
Human Rights and Development (FORUM-ASIA)?

1. SPARC
2. INFORM
3. ADHIKAR
4. Non of above
Answer:4
Q8. The DRDO and.......... scientists develop more potent Anthrax vaccine to
protect animals such as cattle, sheep, and goats more often than people.

1. TATA institute
2. FRI
3. JNU
4. DU
Answer:3
Q9. What is the name of a digital currency called which recently announced
by facebook?

1. Libra
2. Monero
3. Cardano
4. Enthereum
Answer:1

Q10. Solanum plastisexum new Sex changing tomato are related with following
Country?

1. South Africa
2. Australia
3. Madagascar
4. Germany
Answer:2