Gk and current affairs quiz 21 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 21 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 21 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 21 March 2019

Q1. Which article of the constitution are responsible for the establishment of GST council?

1. Article 278

2. Article 279 A

3. Article 278 A

4. Article 279

Answer:2

Q2. The Indian Department of Post has recently released a ‘special

stamp cover on?
1. PortBlair
2. Indian Fashion
3. Hill Forts of Rajasthan
4. Ice Stupa
Answer:4
Q3. Which of the following state has recently passed the Maintenance of
Household Registers Bill, 2019?

1. Andhra Pradesh
2. Jammu & Kashmir
3. Mizoram
4. Rajasthan
Answer:3
Q4. Which of the following option are related with Indian Forest
Act(IFA)?

1. 1927
2. 1931
3. 1976
4. 1982
Answer:1
Q5. The 33rd Edition of India-Indonesia Coordinated Patrol (Ind-Indo
Corpat) Commences is being held in?

1. Daman and Dew
2. Lakshya Deep

3. Port Blair
4. Goa
Answer:3
Q6. The joint Exercise Mitra shakti-VI are related with?

1. India-Bangladesh
2. India-Nepal
3. India-Shri Lanka
4. India-Bhutan
Answer:3
Q7. G.B. Pant National Institute of Himalayan Environment &
Sustainable Development was established in?

1. 1985-86
2. 1986-87
3. 1987-88
4. 1988-89
Answer:4
Q8. Who is the First Woman To Win Abel Prize, ‘Math’s Nobel’?

1. Karen Uhlenbeck
2. Donna Strickland
3. Svetlana Alexievich
4. Non
Answer:1
Q9. The Abel Prize was firstly established by Norwegian government in?

1. 2000
2. 2001
3. 2002
4. 2003
Answer:3
Q10. Who is the winner of Hero Indian Super League 2018-19?

1. Kerala Blaster FC
2. Mumbai City FC
3. Goa FC
4. Bengaluru FC

Answer:4