Gk and current affairs quiz 21 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 21 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 21 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 21 May 2019

Q1. 18 member Indian Army Mountaineering Expedition team has successfully scaled the peak of?

1. Mt. Makalu

2. Hawaii

3. Mt. Rainier

4. Mauna Loa

Answer:1

Q2. The National Cadet Corps (NCC) Girls’ Mountaineering Expedition to?

1. Mt. Everest
2. K2
3. Nanda Devi
4. Mt. Tenchenkhang
Answer:4
Q3. Which of the following is related with “SIMBEX-2019” exercise?

1. India-Nepal
2. India-Bangladesh
3. India-Singapore
4. India-America
Answer:3
Q4. The SIMBEX-2019 exercise is being held in?

1. Bay of Bengal
2. Japan Sea
3. Pacific Ocean
4. Arab Sea
Answer:1
Q5. Which of the following site is related with Buddha?

1. Lumbini
2. Kapilavastu
3. Varansi
4. Saket

Answer:3
Q6. Lord Buddha was born in the following period?

1. 540 BC
2. 483 BC
3. 578 BC
4. 563 BC
Answer:4
Q7. Which Court has ruled that the United Nations is not a State under Article
12 of the Constitution of India?

1. Supreme Court
2. Delhi High Court
3. Mumbai High Court
4. Kolkata High Court
Answer:2
Q8. The United Nations is an international organization founded in?

1. 1945
2. 1946
3. 1947
4. 1948
Answer:1
Q9. Which of the following is related with “Basel Convention”?

1. Hazardous Chemicals and Pesticides
2. Hazardous Wastes and their Disposal
3. Persistent Organic Pollutants
4. All of Above
Answer:2
Q10. The BRS Convention was held in?

1. Berlin
2. Brussels
3. Budapest
4. Geneva

Answer:4