Gk and current affairs quiz 22 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 22 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 22 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 22 April 2019

Q1. Which of the following country Prime Minister has resign over surge of violence?

1. Mali

2. Algeria

3. Somalia

4. Zimbabwe

Answer:1

Q2. In which region of the country India has suspended the trade?

1. Chin border
2. Myanmar border
3. Bangladesh border
4. Cross- LOC
Answer:4
Q3. The “ BIGO Technology” are related with following sector?

1. Defence
2. Medical
3. Space
4. Internet
Answer: 4
Q4. Which of the following will be host of Asian Billiards, Snooker
Championship?

1. Chandigarh
2. New Delhi
3. Mumbai
4. Pune
Answer:1
Q5. What is Oumuamua?

1. A Submarine
2. A Planet
3. A Moon

4. A Interstellar Object
Answer:4
Q6. Which of the following Indian Navy Ship will be participate in International
Fleet Review in China?

1. INS Kochi
2. INS Kolkata
3. INS Vikramaditya
4. INS Kalvari
Answer:2
Q7. Which of the following institution has announced the plan of Genome
sequencing to map population diversity?

1. DRDO
2. CSIR
3. NCBI
4. IISC
Answer:2
Q8. Universe first molecule has detected by scientists in Space named?

1. Helium Chloride Ion
2. Helium tetra Chloride
3. Helium Hydride Ion
4. Helium Sulphate Ion
Answer:3
Q9. Competition Commission of India (CCI) was established by?

1. The Competition Act 2002
2. The Competition Act 2003
3. The Competition Act 2004
4. The Competition Act 2005
Answer:1
Q10. Alexandrine parakeets parrot are listed by IUCN red list in?

1. Endangered
2. Critically endangered

3. Near threatened
4. Vulnerable
Answer:3