Gk and current affairs quiz 22 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 22 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 22 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 22 June 2019

Q1. The National Accreditation Board for Certification Bodies (NABCB) are comes under the :

1. Ministry of finance

2. Ministry of shipping

3. Ministry of commerce & industry

4. Ministry of Home Affairs

Answer:3

Q2. Namma Kolhapuri chappal are related with following state?

1. Karnataka
2. Tamil Nadu
3. Gujrat
4. West Bengal
Answer:1
Q3. The ambitious “back to village” programme has recently begun in?

1. Sikkim
2. Kerala
3. Rajasthan
4. Jammu & Kashmir
Answer:4
Q4. The Summer solstice 2019 is celebrate on following event?

1. 21 June
2. 22 June
3. 23 June
4. 24 June
Answer:1
Q5. Kaleshwaram Multipurpose Lift Irrigation Project—was recently
inaugurated in?

1. Andhra Pradesh
2. Telangana
3. Tamil Nadu

4. Non of above
Answer: 2
Q6. The Operation Sankalp has recently launched in?

1. Gulf of Oman
2. Gulf of Mannar
3. Gulf of Kutch
4. Gulf of Mexico
Answer: 1
Q7. The International Yoga Day is celebrated every year on?

1. 20 June
2. 21 June
3. 22 June
4. 23 June
Answer:2
Q8. Which of the following is related with Varunastra torpedoes?

1. Indian Navy
2. Mazagon Dock Shipbuilders Limited
3. Bharat Dynamic Limited
4. Both 1 &3
Answer:4
Q9. What was the theme of International Yoga Day 2019?

1. Connect to Youth
2. Yoga for Peace
3. Yoga for Climate Action
4. The National Event of Mass Yoga Demonstration
Answer:3
Q10. The Asia Pacific Accreditation Cooperation (APAC) was established in?

1. January 2019
2. April 2018
3. September 2017
4. December 2015

Answer:1