Gk and current affairs quiz 23 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 23 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 23 Feb 2019


GK and Current Affairs Quiz 23 February 2019

Q1. Union Human Resource Development Ministry has launched Operation Digital Board to leverage technology in order to boost quality of?

1. Education

2. Health

3. Defence

4. Industries

Answer:1

Q2. The Operation Digital Board (ODB) will be implemented in the

Higher Education Institutions (HEIs) by?
1. Union Human Resources Development Ministry
2. UGC
3. Ministry of Education
4. Education Departments of all states
Answer:2
Q3. Sikaria Mega Food Park is the1st Mega Food Park of?

1. Mizoram
2. Sikkim
3. Tripura
4. Nagaland
Answer:3
Q4. Which of the following are the pillars of Startup Ranking for 2019?

1. Simplifying regulations
2. Easing public procurement
3. Incubation support
4. All
Answer:4
Q5. The Space Policy Directive-4 (SPD-4)- to create a Military Space
Force is related with?

1. USA
2. Britain
3. Germany

4. India
Answer:1
Q6. US President Trump has officially declared the ................. “national
emergency,”

1. USA-Alaska Border
2. USA-Mexico Border
3. USA-Canada Border
4. Non
Answer:2
Q7. The National Emergencies Act in USA firstly established in?

1. 1976
2. 1987
3. 1978
4. 1980
Answer:1
Q8. The Low-Frequency Array or LOFAR, is a large radio telescope
network located mainly in?

1. Norway
2. Sweden
3. Netherland
4. Armenia
Answer:3
Q9. 14th Agricultural Science Congress is being held at?

1. Jharkhand
2. Lucknow
3. New Delhi
4. Bihar
Answer:3
Q10. Who is not related with 14 th Agriculture Science Congress?

1. NAAS
2. ICAR
3. IARI
4. FRI

Answer:4