Gk and current affairs quiz 23 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 23 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 23 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 23 May 2019

Q1. Which of the following state is related with “ Ongole cattle” breed?

1. Uttar Pradesh

2. Madhya Pradesh

3. Andhra Pradesh

4. Arunachal Pradesh

Answer:3

Q2. ISRO successfully launched radar imaging satellite?

1. RISAT-2B
2. GSAT-7
3. GSAT-F11
4. RISAT-2BR
Answer:1
Q3. Which rocket are to launch radar imaging satellite RISAT-2B?

1. PSLV-C39
2. PSLV-C42
3. PSLV-C45
4. PSLV-C46
Answer:4
Q4. The Competition Commission of India (CCI) was enacted by the
government in?

1. 2001
2. 2002
3. 2003
4. 2004
Answer:2
Q5. The Appellate Body of WTO is consist by the following members?

1. Nine
2. Six
3. Seven
4. Eight

Answer:3
Q6. The International Day for Biological Diversity (IDB) is celebrates on?

1. 22 May
2. 23 May
3. 24 May
4. 25 May
Answer:1
Q7. The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star’ is related with?

1. India
2. Vietnam
3. Cambodia
4. Japan
Answer:4
Q8. Which former Foreign Secretary has selected for “The Order of the Rising
Sun, Gold and Silver Star” award?

1. Vijay Keshav Gokhale
2. Shyam Saran
3. Sujatha Singh
4. Ranjan Matha
Answer:2
Q9. The 2019 Indo-Myanmar coordinated patrol (IMCOR) is being held in?

1. Kochi
2. Vishakhapatnam
3. Mumbai High
4. Andaman Nicobar Island
Answer:4
Q10. Which of the following are participating in Indo-Myanmar coordinated
patrol (IMCOR) 2019?

1. Indian & Myanmar Navy
2. Indian & Myanmar Army
3. Indian & Myanmar Airforce

4. Indian & Myanmar all forces
Answer:1