Gk and current affairs quiz 24 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 24 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 24 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 24 April 2019

Q1.Which of the following are relted with Traditional Knowledge Digital Library (TKDL)?

1. AYUSH

2. CSIR

3. Only 2

4. Both 1 &2

Answer:4

Q2.Which of the following country will be undertaking tests for world most advanced experimental Malaria Vaccine?

1. South Africa
2. Malawi
3. Egypt
4. Zambia
Answer:2
Q3.Durgama Anchalare Malaria Nirakaran (DAMaN) initiative are related with?

1. Odisa
2. Himanchal Pradesh
3. Haryana
4. UP
Answer: 1
Q4.Which of the following institution has distributed special kits to carry out immediate investigations into sexual assault cases?

1. DRDO
2. MHA
3. MEA
4. ISRO
Answer:2
Q5. Recently the Supreme Court has banned the movement of civilian traffic on a road?

1. NH-70
2. NH-8
3. NH-1A

4. NH-58
Answer:3
Q6. The Earth Day is also celebrates on the following option?

1. 23 Apr.
2. 22 Apr.
3. 24 Apr.
4. 25 Apr.
Answer:2
Q7. Which of the following stat are related with " Garia festival"?

1. Tripura
2. Nagaland
3. Mizoram
4. Sikkim
Answer:1
Q8. Which of the following Indian wrestler has regain top rank in the world in 65kg category?

1. Sushil Kumar
2. Bajrang Punia
3. Both 1& 2
4. Only 2
Answer:4
Q9. NASA astronaut set the record longest spaceflight by a women?

1. Peggy Whitson
2. Cristina Koch
3. Nick Heg
4. Non
Answer:2
Q10. Who is the first Indian women scientist who elected to the Roayl Society Fellow?

1. Gagandeep Kang
2. Aditi Pant

3. Indira Hinduja
4. Non
Answer:1