Gk and current affairs quiz 24 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 24 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 24 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 24 June 2019

Q1. What was the code name of Balakot Airstrike operating by IAF?

1. Operation Kot

2. Operation Bandar

3. Operation Bala

4. Operation Bug

Answer: 2

Q2. Operation Sankalp is being held in............ by Indian Navy.

1. Gulf of Oman
2. Gulf of Persian
3. Only 2
4. Both 1&2
Answer: 4
Q3. Which ship is participating in Operation Sankalp?

1. INS Chennai
2. INS Sunayna
3. Only 1
4. Both 1&2
Answer: 4
Q4. Kaleshvaram irrigation project are located on which river?

1. Godavari
2. Cauvery
3. Krishna
4. Tungabhadra
Answer:1
Q5. Raja Ji National Park are located at?

1. Uttrakhand
2. Himachal Pradesh
3. Arunachal Pradesh
4. Madhya Pradesh

Answer:4
Q6. Guthi Bill is related with following neighbours Country?

1. Nepal
2. Bhutan
3. Myanmar
4. Bangladesh
Answer: 1
Q7. Pranati Nayak wins........ at Asian Artistic Gymnastics Championship?

1. Gold
2. Silver
3. Bronze
4. Non of these
Answer: 3
Q8. The Ambubachi Fair is inaugurated in?

1. Shillong
2. Guwahati
3. Dispur
4. Darjeeling’s
Answer: 2
Q9. New innovative device “AWaRe” is related with following option?

1. Pesticides Drugs
2. Antibiotics Drugs
3. Food Processing
4. All
Answer:2
Q10. Which of the following has recently awarded by Innovation Award in UK
for Neonatal Breathing Device?

1. Vinay Mishra
2. Ankur Dua
3. Nitesh Kumar Jangid
4. Abhik Sen

Answer: 3