Gk and current affairs quiz 25 december 2018

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current affairs Quiz 25 December 2018

By Sandeep nagyaan · 25 Dec 2018


GK and Current affairs Quiz 25 December 2018

Q1. The Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) Scheme was launched in?

1. January, 2015

2. February, 2015

3. March, 2016

4. April, 2016

Answer: 1

Q2. The Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) has announced

the results of the first ever States’ Start-up Ranking 2018, which of following
state are not comes in top rank?

1. Karnataka
2. Kerala
3. Odisha
4. West Bengal
Answer:4
Q3. To capture details of all borrowers and wilful defaulters, The ..............
Shortlisted six IT companies?

1. SBI
2. RBI
3. AXIS Bank
4. HDFC Bank
Answer: 2
Q4. Which of following state cabinet has approved the Krushak Assistance for
Livelihood and Income Augmentation (KALIA) scheme
.
1. Odisha
2. Andhra Pradesh
3. Tamil Nadu
4. Karnataka
Answer:1
Q5. The National Mathematics Day is celebrated every year on?

1. 25 December

2. 28 November
3. 22 December
4. 31 October
Answer: 3

Q6. Recently, in which city of India the Director General of Police summit was

organized?
1. Bangalore
2. Gujrat
3. Pune
4. Nagpur
Answer: 2
Q7. Which of following company are related with Rafale deal?

1. Dassault Aviation
2. Lockheed Martin
3. General Dynamics
4. Boeing
Answer: 1
Q8. Who is the first woman in Asia who revolve the world in fastest time by
the cycle?

1. Aditi Raj
2. Vedangi Kulkarni
3. Ashtha Shahu
4. Non of these
Answer:2
Q9. Who is the first city of India which select for open defecation free Plus ?

1. Chandigarh
2. Indore
3. Gurugram
4. Balasore
Answer: 3
Q10. Which of following companies are not shortlisted by RBI to make Public
Credit Registry (PCR)?

1. TCS
2. IBM

3. Wipro
4. Windows
Answer: 4