Gk and current affairs quiz 25 february 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 25 February 2019

By Sandeep Nagyaan · 25 Feb 2019


GK and Current Affairs Quiz 25 February 2019

Q1. Who has received the prestigious Seoul Peace Prize for 2018?

1. Rajnath Singh

2. Late Atal Bihari Vajpayee

3. Narendra Modi

4. Manmohan Singh

Answer:3

Q2. The Seoul Peace Prize was firstly established in?

1. 1990
2. 1991
3. 1992
4. 1993
Answer:1
Q3. The “Velayat 97” It is a navy drill being conducted by?

1. Iran
2. India
3. Indonesia
4. Iraq
Answer:1
Q4. World’s largest bee spotted rediscovered in a remote part of?

1. India
2. Indonesia
3. USA
4. Brazil
Answer:2
Q5. Japan Space Exploration Agency (JAXA) has announced that a
probe?

1. Hayabusa2
2. Ryugu
3. Itokawa
4. Hayabusa
Answer:1

Q6. Japan Space Exploration Agency (JAXA) was launch Hayabusa in ?
1. 2001
2. 2002
3. 2003
4. 2004
Answer:4
Q7. GEF is an independent financing mechanism that was established
on the eve of?

1. 1991
2. 1992
3. 1995
4. 1997
Answer:2
Q8. Which of the following are not related with All India Citizens Survey
of Police Services?

1. Understand public perceptions about Police
2. Gauge the level of non-reporting of crimes
3. Increase the performance of police
4. All
Answer:3
Q9. The Financial Action Task Force (FATF) has decided to keep.......
on its grey list at the end of its week-long plenary meeting in Paris?

1. Pakistan
2. Bangladesh
3. Myanmar
4. Maldives
Answer:1
Q10. The Financial Action Task Force (FATF) is an inter-governmental
body established in?

1. 1989
2. 1990
3. 1991
4. 1986

Answer:1