Gk and current affairs quiz 25 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current affairs Quiz 25 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 25 Mar 2019


GK and Current affairs Quiz 25 March 2019

Q1. The rating agency Fitch cuts India growth rate forecast finance year 2019-20 to?

1. 7%

2. 6.8%

3. 7.3%

4. 6.5%

Answer:2

Q2. Which of the following country is related with Golan Height occupied

by?
1. Israel
2. Jordan
3. Iran
4. Iraq
Answer:1
Q3. Which of the following are most effected by the cyclone Trevor?

1. US
2. France
3. Australia
4. India
Answer:3
Q4. Which desert are located in Australia?

1. Great Victoria
2. Great Sandy
3. Gibson
4. All
Answer:4
Q5. Which conspiracy are related with Saheed Bhagat Singh, Rajaguru
and Sukhdev ?

1. Lahore Conspiracy
2. Kanpur Conspiracy
3. Kakori Conspiracy
4. Nashik Conspiracy

Answer:1
Q6. Which of the following are not related with G7 group?

1. USA
2. Britain
3. China
4. Japan
Answer:3
Q7. The “ Sultan Azlan Shah Cup” are related with following game?

1. Cricket
2. Hockey
3. Football
4. Badminton
Answer:2
Q8. In which year India has not won gold medal in Azlan Shah Cup?

1. 1986
2. 1991
3. 1995
4. 2009
Answer:1
Q9. “Yanadi” tribal people is related with following state?

1. Kerala
2. Tamil Nadu
3. Karnataka
4. Andhra Pradesh
Answer:4
Q10. Which of the following has Redemption the book “ Facilitating a
Legendary Archaeologist B.B Lal”?

1. President
2. Vice President
3. Prime Minister
4. Finance Minister
Answer:2