Gk and current affairs quiz 25 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 25 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 25 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 25 May 2019

Q1. The is also related with the following option?

1. Britain

2. Italy

3. France

4. Spain

Answer:1

Q2. What is main purpose of Montreal protocol?

1. Protect Wildlife
2. To stop desertification
3. Protect of Forests
4. Protect Ozone layer
Answer:4
Q3. Which country has been illegally emitting Trichlorofluoromethane or CFC-
11?

1. North Korea
2. Chin
3. Ukraine
4. South Sudan
Answer:2
Q4. Who has elected as a president for second time in South Africa?

1. Thabo Mbeki
2. Jacob Zuma
3. Cyril Ramaphosa
4. Kgalema Motlanthe
Answer:3
Q5. Mount Makalu is located at?

1. Asia Continent
2. Africa Continent
3. Europe Continent
4. South American Continent

Answer:1
Q6. Which of the following is related with Homophobia?

1. LGBT
2. Women
3. Dogs
4. Male under 14 years
Answer:1
Q7. The headquarter of International Labour Organization (ILO) is located at?

1. Berlin
2. Paris
3. Washington
4. Geneva
Answer:4
Q8. Which of the following has launched first satellite for Muska Starlink
Internet Service?

1. NASA
2. SpaceX
3. Tesla
4. ISRO
Answer:2
Q9. Which committee has recommended “ Elephant Bonds” ?

1. P. J Nayak Committee
2. Surjeet Bhalla Committee
3. Y. V Reddy Committee
4. Non of Above
Answer:3
Q10. Which of the following has recently successfully test fire ballistic Missile
Saheen II ?

1. Iran
2. Afghanistan
3. Pakistan

4. Saudi-Arbia
Answer:3