Gk and current affairs quiz 26 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 26 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 26 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 26 April 2019

Q1. Which of the following are related with “ melamine”?

1. A toxic chemical

2. New Fungi

3. Species of Frog

4. Non

Answer:1

Q2. Which of the following state are not the top ranked milk producer in India?

1. Uttar Pradesh
2. Gujrat
3. Rajasthan
4. Madhya Pradesh
Answer:4
Q3. StartupBlink’s Startup Ecosystem Ranking has been released and India got
the rank?

1. 19
2. 17
3. 23
4. 21
Answer:2
Q4. Which of the following city are top in Indian startup ecosystem?

1. Chennai
2. Pune
3. Noida
4. Bangalore
Answer:4
Q5. In a first, the........ has begun online registration of women for recruitment
as soldiers into the military police?

1. USA
2. UAE
3. India

4. Israel
Answer:3
Q6. Which of the following new guideline has recently released by WHO in
terms of children?

1. Sedentary behaviour
2. Physical activity
3. Sleep for children
4. All
Answer:4
Q7. The Mars Lander InSight has recorded its first ‘Marsquake.’ It is related
with?

1. NASA
2. ISRO
3. ESA
4. JAXA
Answer:1
Q8. UAE has started its preparations for the upcoming Mars Mission named?

1. Miracle
2. Mars Hind
3. Hope
4. Noor
Answer:3
Q9. The Protection of Plant Varieties and Farmers’ Rights (PPV&FR) Act was
enacted by?

1. 2000
2. 2001
3. 2002
4. 2003
Answer:2
Q10. Which of the following city has selected for World Book Capital for the
year 2019?

1. Paris
2. Sophia
3. Sharjah
4. Tokyo
Answer:3