Gk and current affairs quiz 26 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 26 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 26 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 26 June 2019

Q1. The government has developed a National Strategic Plan to end the Tuberculosis (TB) till?

1. 2021

2. 2022

3. 2024

4. 2025

Answer: 4

Q2. World TB Day is also celebrate on following event?

1. 24 March
2. 25 March
3. 26 March
4. 27 March
Answer: 1
Q3. The Central Command Centre of Air Traffic Flow Management has recently
inaugurated in?

1. Kerala
2. Tamil Nadu
3. Andhra Pradesh
4. New Delhi
Answer: 4
Q4. “ My Life My Mission” is also related with?

1. Narendra Modi
2. Manmohan Singh
3. Baba Ramdev
4. Anna Hazare
Answer: 3
Q5. Mohammad Aulad Ghazouni has been elected as the President of which
country?

1. Mali
2. Morocco

3. Nizar
4. Mauritania
Answer: 4
Q6. Which of the following deputy governor of RBI has recently resigned?

1. Viral Acharya
2. Vigal Acharya
3. Ashok Sangwan
4. Shakti kant Das
Answer: 1
Q7. International Olympic day is celebrated?

1. 22 June
2. 23 June
3. 24 June
4. 25 June
Answer: 2
Q8. Which team has won Women’s HIF Series final hockey tournament?

1. Singapore
2. Japan
3. India
4. Chin
Answer: 3
Q9. Recently, the World Bank approved a loan of $ 147 million for which state?

1. Jharkhand
2. Uttrakhand
3. Odisha
4. Kerala
Answer: 1
Q10. Which of the following states will be introduced in India's first solar
powered Cruise Boat?

1. Tamil Nadu
2. Kerala

3. Maharashtra
4. Gujrat
Answer: 2