Gk and current affairs quiz 27 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 27 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 27 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 27 March 2019

Q1. Who is the organizer of recently launched Young Scientist Programme?

1. NASA- ISRO

2. ISRO

3. JAXA-ISRO

4. ESA

Answer:2

Q2. The India’s Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV), will launch

EMISAT by the following option?
1. PSLV-C39
2. PSLV-C42
3. PSLV-C47
4. PSLV-C45
Answer:4
Q3. Which of the following country satellite will be launch by the ISRO
under the EMISAT Mission?

1. Lithuania
2. Sweden
3. Nairobi
4. Zambia
Answer:1
Q4. The “ Sharda Peeth” Corridor is related with following option?

1. India-Bangladesh
2. India-Bhutan
3. India-Pakistan
4. India-Shri Lanka
Answer:3
Q5. Which of the following other things are related with Sharda Peeth
Corridor?

1. The temple is revered by Kashmiri Pandits.
2. The temple is also one of the 18 Maha Shakti Peethas.
3. Adobe of a Hindu Goddess Laxmi.

4. It is located at Muzaffarabad
Answer:3
Q6. The India’s Accord Group and.......... Ministry of Oil and Gas has
begun construction of an oil refinery in Sri Lanka?

1. Qatar
2. Oman
3. UAE
4. Saudi-Arabia
Answer:2
Q7. World Economic Forum has released its global Energy Transition
index and India has find rank?

1. 90
2. 27
3. 63
4. 76
Answer:4
Q8. The World Meteorological Day is celebrates on?

1. 21 March
2. 23 March
3. 27 March
4. 26 March
Answer:2
Q9. The first batch of four Boeing heavy-lift Chinook Helicopters
inducted in Indian Airforce from the?

1. USA
2. Russia
3. Israel
4. France
Answer:1
Q10. Which of the following government has launched the Lose to Win
Programme to assist the overweight employees?

1. India
2. Pakistan

3. UAE
4. Bangladesh
Answer:3