Gk and current affairs quiz 27 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 27 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 27 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 27 May 2019

Q1. The 72th World Health Assembly is being held by the following institution?

1. WHO

2. UNICEF

3. Red Cross Society

4. World Bank

Answer: 1

Q2. The headquarter of UNESCO is located at?

1. Berlin
2. Paris
3. Geneva
4. Brussels
Answer:2
Q3. In which state the assembly elections were held recently?

1. Sikkim
2. Odisha
3. Andhra Pradesh
4. All
Answer:4
Q4. Which of the following has recently banned by the Central Government?

1. Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh
2. Lashkar-E-Taiba
3. Jaish-E-Mohammed
4. Hizb-Ul- Mujahideen
Answer:1
Q5. Which institute panel has recommended to change FPI rules?

1. IRDAI
2. FICCI
3. SEBI
4. Ministry of Finance
Answer:3

Q6. How many medals has won by India in “ India Open International
Tournament”?

1. 54
2. 55
3. 56
4. 57
Answer:4
Q7. The India Open International Tournament was being held in?

1. Guwahati
2. Vishakhapatnam
3. Kochi
4. Jaipur
Answer:1
Q8. Who is the winner of UN Peacekeeper award 2019?

1. Chancy Chitete
2. Captain Mbye Diagne
3. Both 1 & 2
4. Neither 1 & 2
Answer:1
Q9. International Seminar on Noise, Vibration & Harshness (iNVH-2019) was
held in?

1. Noida
2. Gurugram
3. Manesar
4. Faridabad
Answer:3
Q10. The ARTEMIS Mission of NASA is related with?

1. Mars Mission
2. Moon Mission
3. Jupiter Mission
4. Venus Mission

Answer:2