Gk and current affairs quiz 28 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 28 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 28 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 28 April 2019

Q1. Which of the following county has tested world first Floating Nuclear Power Plant?

1. Russia

2. Canada

3. Japan

4. USA

Answer:1

Q2. Which of the following has recently world first licencing Malaria Vaccine?

1. Zambia
2. Morocco
3. Malawi
4. Zambia
Answer:3
Q3. Iran and.......... to set up border “ Reaction Force” ?

1. Afghanistan
2. Pakistan
3. India
4. Iraq
Answer:2
Q4. Government of India has extended ban on import of milk products from?

1. Brazil
2. USA
3. Argentina
4. Chin
Answer:4
Q5. BCCI announced Women’s T20 Challenge, and these all matches will be
play in?

1. Eden Garden Kolkata
2. Vankhede Mumbai
3. Sawai Mansingh Jaipur

4. Firozashah Kotla Delhi
Answer:3
Q6. Bangladeshi Soumya Sarkar are related with following game?

1. Judo
2. Football
3. Cricket
4. Badminton
Answer:3
Q7. National Panchyat Raj Day are also celebrate on?

1. 24 April
2. 25 April
3. 26 April
4. 27 April
Answer:1
Q8. Which of the following committee are related with Panchayat Raj?

1. Ashok Mehta
2. G V K Rao
3. L.M Singhvi
4. All
Answer:4
Q9. Which of the following has won first gold medal in Asian Wrestling
Championship?

1. Bajrang Puniya
2. Yogeshwar Dutt
3. Praveen Rana
4. Satya Varta
Answer:1
Q10. Indonesia share his boundary with following country?

1. Malaysia
2. Papua New Guinea
3. E. Timor

4. All
Answer:4