Gk and current affairs quiz 28 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 28 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 28 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 28 June 2019

Q1. The Government of India has recently distributed free Doordarshan set up boxes to the people of which state?

1. Jammu Kashmir

2. Telangana

3. Andhra Pradesh

4. Sikkim

Answer: 1

Q2. Which of the following state are on top ranked in Health Index released by

NITI Ayog?
1. Haryana
2. Andhra Pradesh
3. Maharashtra
4. Kerala
Answer: 4
Q3. Japan has recently gifted a "peace museum" as a gift to which state?

1. Tripura
2. Mizoram
3. Manipur
4. Assam
Answer: 3
Q4. International drug abuse and smuggling prevention day are celebrated?

1. 24 June
2. 25 June
3. 26 June
4. 27 June
Answer: 3
Q5. Who is the Chief Executive Officer of Warner Brother’s.?

1. John Staik
2. Dow Jones
3. Ann Sorrnoff

4. Peter Roth
Answer: 3
Q6. The India Social Development Report 2018 has been issued by whom?

1. Raghuram Rajan
2. Manmohan Singh
3. Urjit Patel
4. Shastikanta Das
Answer: 2
Q7. Who is the author of the novel "The New Delhi Conspiracy"
?
1. Amrita Pritam
2. Nadira Sharma
3. Rachna Khera
4. Meenakshi Lekhi
Answer: 4
Q8. Who is related with “ Lession Life Taught Me Unknowingly"
autobiography?

1. Baba Ramdev
2. Anupam Kher
3. Narendra Modi
4. Akshay Kumar
Answer: 2
Q9. Who is related with “ Game Changer” autobiography?

1. Shahid Afridi
2. Sachin Tendulkar
3. Imran Khan
4. Virat Kohli
Answer: 1
Q10. Which player has achieved the top spot in the women's tennis player
rankings?

1. Ashley Bertie
2. Naomi Osaka

3. Serena Williams
4. None of these
Answer: 1