Gk and current affairs quiz 29 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 29 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 29 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 29 March 2019

Q1. Which of the following has recently honoured by “The Grand Order of the King of Tomislav”?

1. Ramanath Kovind

2. Narendra Modi

3. Ranjan Gogoi

4. Sumitra Mahajan

Answer:1

Q2. The Grand Order of the King of Tomislav is also related with?

1. Ukraine
2. Croatia
3. Belarus’s
4. Argentina
Answer:2
Q3. National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) was constituted
under Section 410 of the?

1. Companies Act 1913
2. Companies Act 1956
3. Companies Act 2006
4. Companies Act 2013
Answer:4
Q4. The National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) is a ........
members body?

1. 4
2. 5
3. 6
4. 7
Answer:2
Q5. The Indian Official Secrets Act, 1904 was enacted by the Viceroy of
India ?

1. Lord Curzon
2. Lord Willingdon
3. Lord Wavell

4. Lord Williams Bentinck
Answer:1
Q6. Which of the following has signed an Inter-Governmental Agreement
for Exchange of Country-by-Country (CbC) Reports?

1. India-Russia
2. India-Japan
3. India-Australia
4. India-USA
Answer:4
Q7. Which of the following are related with “ Mission Shakti”?

1. DRDO
2. ISRO
3. LEO
4. All
Answer:4
Q8. Larus Labs enters agreement with Global Fund for supply of?

1. AIDS Drugs
2. Malaria Drugs
3. Polio Drugs
4. T.B Drugs
Answer:1
Q9. Which of the following has penalty of Rs. 2 Carore by the Reserve
Bank of India (RBI)?

1. SBI
2. PNB
3. ICICI
4. HDFC
Answer:2
Q10. The world biggest e-Waste recycling Hub will be open at?

1. New Delhi
2. Dubai
3. Beijing
4. Tokyo

Answer:2