Gk and current affairs quiz 29 may 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 29 May 2019

By Sandeep Nagyaan · 29 May 2019


GK and Current Affairs Quiz 29 May 2019

Q1. Abhinav Bharat Society was founded by in Pune?

1. Maha govind Ranade

2. Lokmanya Tilak

3. R.C Dutta

4. Veer Savarkar

Answer:4

Q2. Defence Research and Development Organisation (DRDO) has successfully

test fired?
1. PRATHVI
2. AKASH
3. NAAG
4. BRAHMOS
Answer:2
Q3. What is the target range of AKASH-MK-1S missile?

1. 25 Km
2. 50 Km
3. 75 Km
4. 100 Km
Answer:1
Q4. Which of the following is not the member of BIMSTEC?

1. Maldives
2. Thailand
3. Bhutan
4. Nepal
Answer:1
Q5. BIMSTEC was firstly formed in following period?

1. 1995
2. 1996
3. 1997
4. 1998

Answer:3
Q6. Which of the following are correct in terms of “Burn Out”?

1. Therapy of Cancer
2. Equipment to measure Pain
3. A Syndrome
4. Chemical Weapon
Answer:3
Q7. The ‘Social and Labour Convergence Programme (SLCP),’ an initiative will
be launch in?

1. India
2. Britain
3. US
4. Japan
Answer:1
Q8. The PM-AASHA (Annadata Aay Sanrakshan Abhiyan), was launched for the
Farmers to?

1. Easy credits from Banks
2. Bring stability in cropping pattern
3. Irrigation development
4. Price support for production
Answer:4
Q9. Pema Khandu will be the text Chief Minister of ..................

1. Sikkim
2. Mizoram
3. Nagaland
4. Arunachal Pradesh
Answer:4
Q10. Which group will attend the swearing in event of Modi on 30 May?

1. ASEAN
2. BIMSTEC
3. European Union

4. African Union
Answer:2