Gk and current affairs quiz 3 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 3 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 03 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 3 March 2019

Q1. Coca-Cola India has announced the appointment of.......... as VP, human resources, India and South West Asia.

1. Neha Malhotra

2. Vedanta Chaturvedi

3. Nishi Kulshreshtha

4. Non

Answer:3

Q2. The rating agency Moody's says about the growth rate of Indian

Economy will be......This year?
1. 7%
2. 7.3%
3. 7.7%
4. 7.9%
Answer:2
Q3. Which of the following Indian soldier has returned from the Pakistan
after the strike?

1. Abhinandan
2. Abhinav
3. Abhimanyu
4. Abhay
Answer:1
Q4. The Wing Commander Abhinandan are related with?

1. Tamil Nadu
2. Karnataka
3. Kerala
4. Odisha
Answer:1
Q5. The Geneva Treaty was firstly established in?

1. 1904
2. 1878
3. 1864
4. 1898

Answer:3
Q6. Which of the following are related with Prisoners of War under the
Geneva Treaty?

1. Braj pal Singh
2. Aditya Vikram
3. Nachiketa
4. All
Answer:4
Q7. The Organization of Islamic Cooperation (OIC) summit is being held
in?

1. Abu Dhabi
2. Doha
3. Dubai
4. Jeddah
Answer:1
Q8. The Organization of Islamic Cooperation was firstly established in?

1. 1959
2. 1969
3. 1970
4. 1972
Answer:2
Q9. Recently, the US has declared a reward of 7 crore rupees on?

1. Abubakar Shekau
2. Falmata Abubakar
3. Hamja
4. All
Answer:3
Q10. Which of the following company has recently launched the Indian
Cricket Team Jersey?

1. Puma
2. Adidas
3. Reebok
4. Nike

Answer:4