Gk and current affairs quiz 30 april 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 30 April 2019

By Sandeep Nagyaan · 30 Apr 2019


GK and Current Affairs Quiz 30 April 2019

Q1. Which of the following has decided to skip the Belt and Road Forum (BRF)?

1. Chin

2. India

3. Bangladesh

4. Myanmar

Answer:2

Q2. Which is not the member of BCIM?

1. Bangladesh
2. Chin
3. India
4. Maldives
Answer:4
Q3. The BCIM economic corridor aims to connect Kolkata with?

1. Kunming
2. Yuantong Si
3. Cui Hu
4. Dhaka
Answer:1
Q4. The 5th Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) Media Summit on Climate
Action and Disaster Preparedness was held in?

1. Kathmandu
2. New Delhi
3. Colombo
4. Thimpu
Answer:1
Q5. The Asia Pacific Broadcasting Union (ABU) was established in?

1. 1963
2. 1964
3. 1965
4. 1966

Answer: 2
Q6. According to Global Food Policy Report-2019 how much of the world’s
population remains extremely poor?

1. 60%
2. 65%
3. 70%
4. 75%
Answer:3
Q7. Which of the following country has recently effected by Cyclone Fani?

1. Laos
2. Thailand
3. Philippines
4. Indonesia
Answer:4
Q8. Which option is correct in terms of Severe Cyclonic Storm?

1. 48 to 63 knots (89 to 118 kmph)
2. 28 to 33 knots (50 to 61 kmph)
3. 34 to 47 knots (62 to 88 kmph)
4. 64 to 119 knots (119 to 221 kmph)
Answer:1
Q9. Which of the following are closely related with Mango showers?

1. pre-monsoon rainfall
2. Notable across much of South and Southeast Asia
3. Occurs from March to April
4. All
Answer:4
Q10. The Mango Showers are also known as ‘Kaal Baishali’ in?

1. Kerala
2. Karnataka
3. West Bengal
4. Odisha

Answer:3