Gk and current affairs quiz 30 june 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 30 June 2019

By Sandeep Nagyaan · 30 Jun 2019


GK and Current Affairs Quiz 30 June 2019

Q1. Which of the following has selected as director general of Food and Agriculture Organization ( FAO) ?

1. Jose Graziano Di Silva

2. Tredos adhonom

3. Tredos Adhonom

4. Qu Dongyu

5. Christin Lingard

Answer: 3

Q2. The headquarter of Food and Agriculture Organization ( FAO) is located at?

1. Rome
2. Brussels
3. Geneva
4. Berlin
Answer: 1
Q3. Which of the following Police Station is top ranked in India in terms of
“Smart Policing”?

1. Kalu (Rajasthan)
2. Campbell’s Bay (Nicobar)
3. Rahimatpur (Maharashtra)
4. Faracca (West Bengal)
Answer: 1
Q4. Which of the following has recently appointed as Governor of Manipur
state?

1. Lanusungkum
2. N. Biren Singh
3. Najma Heptulla
4. P.B Acharya
Answer: 4
Q5. Which institution has said that Income Tax departments will share details
of assets, account of loans defaulters with banks?

1. RBI
2. CBDT
3. SBI
4. BOB
Answer: 2
Q6. “ Swachhta Pakhwada” was observed successfully by?

1. Ministry of Rural Development
2. Ministry of Jal Shakti
3. Ministry of Health and Family Welfare
4. New and Renewable Ministry
Answer: 4
Q7. Which of the following Country will be hosting G20 summit in 2020?

1. India
2. Saudi Arabia
3. Japan
4. Chin
Answer: 2
Q8. What is Acrophobia?

1. A Human Species
2. A Historical era
3. A Disorder
4. Animal Behaviour
Answer: 3
Q9. Which of the following person has awarded by the Russian “Doctret”
Honour?

1. Baba Ramdev
2. Anupam Kher
3. Sri Sri Ravishankar
4. L.K Advani
Answer: 3
Q10. Who is selected as a member of IOC?

1. Thomas Bach
2. Narendra Batra
3. Shefali Juneja
4. Subba Rao
Answer: 2