Gk and current affairs quiz 31 march 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs Quiz 31 March 2019

By Sandeep Nagyaan · 31 Mar 2019


GK and Current Affairs Quiz 31 March 2019

Q1. Which of the following has recently given the Geographical Indication (GI) Tag?

1. Wayanaad Robusta

2. Coorg Arabica

3. Araku Valley Arabica

4. All

Answer:4

Q2. Which state is related with multi-disciplinary terror monitoring group
(TMG)?

1. Jammu & Kashmir
2. Punjab
3. West Bengal
4. Sikkim
Answer:1
Q3. Who is the winner of Skytrax World Airport Awards 2019?

1. Changi Airport
2. Abu Dhabi Airport
3. Indira Gandhi International Airport
4. New York Airport
Answer:1
Q4. Which of the following option is correct for World’s highest polling
station?

1. Doda, Jammu & Kasmir
2. Tral Jammu & Kashmir
3. Sangla Himachal Pradesh
4. Tashigang Himachal Pradesh
Answer:4
Q5. Which of the following are related with “Hikikomori”?

1. A physical Therapy
2. A Psychological Condition
3. A Notochord Therapy
4. Non

Answer:2
Q6. Which sector was related with Ramanika Gupta?

1. Literature
2. Science
3. Education
4. Painting
Answer:1
Q7. Who is the writer of “ Indian Fiscal Federalism” ?

1. Dr. Y. V Reddy
2. Dr. G. R Reddy
3. Both 1&2
4. Neither 1 and 2
Answer:3
Q8. Which of the following institution has recently passed a resolution to
combat against terrorist financing?

1. World Bank
2. UNO
3. ICC
4. UNSC
Answer:4
Q9. .............. is the first Indian Port operator which record 200 MMT
cargo Movement?

1. Jawaharlal Nehru Port
2. Vishakhapatnam Port Trust
3. Para Deep Port Trust
4. Adani Port Trust LTD
Answer:4
Q10. Which of the following disease is not the “ Neurological Disorder”?

1. Haemophilia
2. Parkinson
3. Autism
4. Schizophrenia
Answer:1